UMTITI HERVINDT GELUK EN HAALT SNOEIHARD UIT NAAR BARCELONA

Van Samuel Umtiti werden grote dingen verwacht, maar de WK-winnaar van 2018 vecht vijf jaar later met Lecce tegen degradatie uit de Serie A. Toch is de Fransman gelukkig, vertelt hij in een interview.

'Ik wilde me enkel gewaardeerd, van waarde en gerespecteerd voelen. In Catalonië heb ik vier jaar in de gevangenis doorgebracht: niet alleen op sportief vlak, maar ook in het dagelijks leven', spreekt Umtiti ferme taal tegen Canal+. 'Toen ik net naar Barcelona kwam proefde ik respect, maar snel voelde ik wantrouwen. Ik voelde me slecht, realiseerde me dat niemand nog in me geloofde.'

Het jaar aan de Via del Mare in Zuid-Italië is voor goed hem geweest, vindt Umtiti. 'Het was een uitdaging voor me. Het is goed, hier heb ik mijn lach weer gevonden en daar ben ik de mensen hier dankbaar voor.' Toch ligt zijn toekomst waarschijnlijk niet bij de rood-gele club, al is ook een terugkeer naar Barcelona niet de enige optie.

'Voor nu richt ik me op handhaving, maar een tijdje terug kwam Alexandre Lacazette langs, mijn vriend. Het leek ons leuk om samen te spelen voor we stoppen met voetbal.' Dan moet Umtiti naar Olympique Lyon trekken, waar Lacazette sinds kort weer speelt. De spits bevestigde recent hun wens en zei dat samenspelen met Umtiti voor hem 'een droom' zou zijn.

Met nog twee wedstrijden heeft Lecce goede papieren voor handhaving. De ploeg staat zestiende, drie punten boven de gevreesde streep. Spezia (31 punten) en Hellas Verona (30) kunnen Lecce nog inhalen, de twee ploegen eronder zijn al officieel gedegradeerd. Lecce speelt nog uit bij Monza en thuis tegen Bologna.

2023-05-25T20:42:39Z dg43tfdfdgfd