PSV BEREIDT MILJOENENBOD OP PEPI VOOR

Nu het ernaar uitziet dat de deal met Peter Bosz snel rondkomt, schakelt PSV direct door naar het versterken van de selectie en het doorselecteren in de spelersgroep. Zo kan FC Augsburg naar verluidt snel een concreet bod op spits Ricardo Pepi verwachten.

Dat de gesprekken met Peter Bosz de afgelopen week uitvoerig waren en lang duurden, had mede te maken met de selectie van PSV. Met welke spelers willen club en de beoogde nieuwe trainer door, op welke posities wil Bosz versterkingen, hoeveel geld is daarvoor beschikbaar en kunnen alle wensen worden ingewilligd? Voor Bosz belangrijke vragen gezien zijn aanvallende speelstijl en de hoge ambities van zowel club als trainer. Na komend seizoen moet na zes titelloze jaren het kampioenschap weer in Eindhoven worden gevierd.

De gesprekken met Bosz zitten in de afrondende fase, daarom kan het vizier direct op de selectie. Met Stijn Spierings voerde technisch directeur Earnest Stewart al een goed gesprek. De 27-jarige controlerende middenvelder is na goede jaren bij Toulouse nu transfervrij en die status wil hij zowel sportief als financieel verzilveren. Spierings heeft over interesse niet te klagen, want naast PSV kan de geboren Alkmaarder ook een mooie stap binnen Frankrijk maken of kiezen voor een goede club in bijvoorbeeld Spanje of Italië.

Een ander transfertarget is Ricardo Pepi. Dat PSV zeer geïnteresseerd is in de twintigjarige spits is al een paar maanden bekend. Dat de club uit Eindhoven nu Bosz bijna binnen is dus wat meer haast wil maken, is duidelijk. Op 3 juli wacht immers de eerste training van PSV en Pepi wil er dan ook direct staan.

Pepi scoorde afgelopen seizoen 12 keer in 29 duels voor degradant FC Groningen, dat hem huurde van FC Augsburg. Naar die club wil de Amerikaan eigenlijk niet terug, het liefst blijft hij in Nederland. Naast PSV heeft ook Feyenoord serieuze belangstelling voor Pepi, maar met Santiago Giménez en Danilo hebben de Rotterdammers al twee spelers voor de nummer 9-positie. Dat Earnest Stewart als voormalig directeur voetbalzaken van de Amerikaanse voetbalbond de international Pepi goed kent, kan daarbij een voordeel zijn.

Augsburg betaalde in januari 2022 ruim zestien miljoen euro voor Pepi. Maar nu duidelijk is dat de spits niet naar de club uit Duitsland terug wil, lijken ze bereid mee te werken aan een vertrek. De eerste geluiden zijn dat Ausgburg minimaal elf miljoen euro exclusief bonussen wil. De kans is echter klein dat PSV dat gaat betalen. De verwachting is wél dat PSV snel met een eerste concreet bod zal komen.

2023-06-09T08:33:08Z dg43tfdfdgfd