BENZEMA VERKLAART KEUZE: 'WILDE ALTIJD AL IN EEN MOSLIMLAND SPELEN'

Voor Karim Benzema gaat met zijn transfer naar Al-Ittihad een droom in vervulling. De 35-jarige spits wilde altijd al eens in een moslimland spelen.

Benzema heeft Real Madrid transfervrij verlaten voor het mega-aanbod van Al-Ittihad. Daar is de Fransman vanzelfsprekend blij mee. 'Omdat ik een moslim ben en dit een moslimland is, ik heb hier altijd al willen wonen. Het is verschillend ten opzichte van Europa. Ik ben vaker naar Saoedi-Arabië gegaan en voelde me daar altijd goed bij', zegt Benzema bij zijn presentatie.

'Het is belangrijk voor mij om in een moslimland te zijn, omdat ik het gevoel heb dat de mensen zijn zoals ik. Ik kan niet wachten om er te gaan wonen. Het is belangrijk voor me om vloeiend Arabisch te spreken. Hier ben ik het meeste in mijn element', vervolgt hij.

Benzema kijkt uit naar de clashes met Cristiano Ronaldo, zijn oude ploeggenoot die bij Al-Nassr speelt. 'Ronaldo is een vriend van me. Het is goed om hem hier in Saoedi-Arabië te treffen. Het laat zien dat het land qua niveau omhoog wil. Er spelen hier meer grote namen, dus is het belangrijk om te laten zien dat Saoedi-Arabië internationaal indruk kan maken. Ik hoop het land naar een hoger niveau te kunnen brengen.'

2023-06-09T08:48:05Z dg43tfdfdgfd