'BARCELONA HEEFT CITY-UITBLINKER ZO GOED ALS BINNEN'

FC Barcelona kondigt snel na de gespeelde Champions League-finale aan dat ze Ilkay Gündogan van Manchester City zullen overnemen, zo verwacht de Spaanse krant Mundo Deportivo. De Duitse middenvelder zal een contract voor twee jaar gaan tekenen. Barcelona hoeft geen transfersom op tafel te leggen, want het contract van Gündogan loopt aan het eind van het jaar af.

Manchester City kocht Gündogan in 2016 voor 27 miljoen van Borussia Dortmund en de controleur is bij The Citizens uitgegroeid tot één van de beste middenvelders ter wereld. Hij won onder meer vijf landstitels en pakte zaterdagavond de Champions League. Zijn trainer Pep Guardiola sprak onlangs lovend over zijn aanvoerder, die evengoed wil vertrekken. Barcelona zou ondanks financiële problemen alles in het werk stellen om hem te halen en vertrouwen hebben dat de deal gaat lukken.

Mundo Deportivo zegt dat de komst van Gündogan vrij snel na de gespeelde Champions League-finale aangekondigd zal worden. In Catalonië worden de puntjes op de i gezet. Hoewel Gündogan voor twee jaar gaat tekenen, heeft Barcelona naar verluidt een optie voor een derde jaar. Hoeveel de 66-voudig international van Duitsland gaat verdienen is nog niet duidelijk.

Gündogan speelde in totaal al 303 wedstrijden voor Manchester City, waarin hij betrokken was bij 100 doelpunten; 60 goals en 40 assists. Hij scoort vooral op momenten dat City het nodig heeft, zo was hij tweemaal trefzeker in de gewonnen finale om de FA Cup tegen Manchester United (2-1 winst). Ook in de heenwedstrijd tegen RB Leipzig (1-1) maakte hij een doelpunt.

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

2023-06-09T11:01:32Z dg43tfdfdgfd