'AJAX MELDT ZICH OFFICIEEL BIJ FK KRASNODAR VOOR SPERTSYAN'

Ajax heeft zich officieel bij FK Krasnodar gemeld voor Eduard Spertsyan. Dat meldt De Telegraaf vrijdagochtend in navolging van het Russische medium Championat een dag eerder. Bovendien heeft Ajax' directeur voetbalzaken Sven Mislintat contact gelegd met het makelaarskantoor (CAA Stellar) van de aanvallende middenvelder uit Armenië.

De Telegraaf baseert zich op bronnen rondom Mislintat, die overigens zelf geen commentaar wil geven. Over de Armeense voetballer schrijft De Telegraaf het volgende: 'Spertsyan kan uitstekende data overleggen. In de veertig duels die hij dit seizoen speelde, scoorde hij veertien keer en leverde hij evenveel assists. Hij kan ook als links- en rechtsbuiten uit de voeten.'

Aankomende zondag speelt Spertsyan met FK Krasnodar de Russische bekerfinale tegen CSKA Moskou. De speler heeft echter aangegeven dat hij een transfer naar Ajax ziet zitten. De Amsterdammers zullen zo'n negen miljoen euro moeten betalen om zijn tot medio 2026 lopende contract af te kopen. Voor Armenië speelde Spertsyan vijftien interlands, waarin hij driemaal trefzeker was.

Dit bericht wordt nog aangevuld.

2023-06-09T05:14:32Z dg43tfdfdgfd