VERTREK VAN VACLAV CERNY NAAR VFL WOLFSBURG IS OFFICIEEL: FC TWENTE ONTVANGT MILJOENENBEDRAG

VfL Wolfsburg heeft de komst van Vaclav Cerny vrijdagmiddag officieel aangekondigd via zijn officiële clubkanalen. De 25-jarige aanvaller tekent een contract voor vier seizoenen bij de Bundesliga-club, dat ongeveer acht miljoen euro betaalt voor Cerny. FC Twente ontvangt hiervan 6,5 miljoen euro. De overige anderhalf miljoen euro gaat naar Cerny's voormalig werkgever FC Utrecht.

Cerny kwam op zestienjarige leeftijd in de jeugdopleiding van Ajax terecht en leek dan ook op weg naar het eerste elftal. Mede door een gescheurde kruisband kon er een streep door zijn doorbraak bij Ajax. Cerny kreeg vervolgens bij FC Utrecht een nieuwe kans in het profvoetbal, maar ook daar kwam de achtvoudig international van Tsjechië amper aan spelen toe. Nadat FC Twente de aanvaller in het seizoen 2020/21 op huurbasis overnemen van FC Utrecht, besloot de club uit Enschede om Cerny definitief in te lijven.

FC Twente betaalde één miljoen euro voor Cerny en plukt daar nu de vruchten van. Ook FC Utrecht verdient nog een mooi bedrag aan de 25-jarige Tsjech. Volgens De Telegraaf wordt door een door Utrecht bedongen doorverkooppercentage zo'n anderhalf miljoen euro bijgeschreven op de rekening van de Domstedelingen.

Cerny kende een weergaloos seizoen in het shirt van FC Twente en kwam 15 keer tot scoren in 40 duels en was daarnaast 13 keer de aangever bij een Twentse goal. Cerny liet eerder in gesprek met Tubantia al doorschemeren te azen op een transfer. “Ik moet nu de kans benutten en gebruikmaken van de mogelijkheden. Dit is ook voor de club het juiste moment, denk ik. Je weet nooit wat er gebeurt en misschien lukt het niet om weg te komen. Maar het is wel de bedoeling om een stap te maken. Je wilt het beste uit je carrière halen.”

2023-06-09T06:53:29Z dg43tfdfdgfd