SPORT IN HET KORT | FORTUNA SITTARD MAAKT NIEUWE HOOFDTRAINER BEKEND

In deze rubriek houden wij je op de hoogte van interessante nieuwsfeitjes in de sportwereld. Deze onderwerpen zijn niet groot genoeg om er een artikel over te maken, maar zeker wel nieuwswaardig!

Fortuna Sittard heeft nieuwe coach

Danny Buijs wordt de nieuwe hoofdtrainer van Fortuna Sittard, zo maakt de club bekend. Hij wordt de opvolger van Julio Velázquez en tekent voor twee seizoenen. Buijs begon zijn loopbaan in het betaald voetbal bij FC Groningen, waarna hij tekende bij KV Mechelen. Bij de Belgische club werd hij na vier maanden ontslagen, waardoor hij al sinds oktober zonder club zat.

Gerrard genoemd bij Premier League-degradant

Volgens diverse Engelse media is Steven Gerrard de belangrijkste kandidaat om volgend jaar coach van Leicester City te worden. Die club degradeerde afgelopen seizoen uit de Premier League, na in 2015/2016 nog de titel te hebben gewonnen. Gerrard zat sinds oktober, na zijn ontslag bij Aston Villa, zonder club. Eerder werd ook al Ruud van Nistelrooij genoemd als potentiële nieuwe hoofdtrainer van The Foxes.

Pascal Jansen wekt interesse uit Schotland

Celtic ziet in Pascal Jansen de opvolger van de naar Tottenham Hotspur vertrokken Ange Postecoglou. Dat zegt Graeme Bailey van 90Min. De Engels-Nederlandse coach van AZ heeft nog een contract tot 2025, waardoor Celtic een afkoopsom op tafel moet leggen. De manager wordt gezien als een van de beste coaches in de Eredivisie en haalde met AZ de halve finale van de Conference League, waarin het nipt verloor van de latere winnaar West Ham United.

Heerenveen wacht nog op miljoenenbedrag

SC Heerenveen heeft nog altijd niet de volledige transfersom van 12 miljoen euro die CSKA Moskou voor Chidera Ejuke. De Russen hebben al negen miljoen betaalt en zou de overige drie miljoen in mei 2022 aan de Friezen overmaken. Door de sancties die Russische banken opgelegd hebben gekregen door de oorlog in Oekraïne stelt CSKA Moskou dat het die drie miljoen niet kán betalen, zelfs al zouden ze dat willen.

Benzema casht 600 miljoen euro

Eerder vandaag bereikte ons al het bericht dat Karim Benzema zijn loopbaan voortzet bij Al-Ittihad in Saudi-Arabië. Nu snappen we ook waarom. De Franse centrumspits wordt rijkelijk beloond voor zijn nieuwe avontuur die drie jaar gaat duren. Hij krijgt volgens de doorgaans goedgeïnformeerde Spaanse sportkrant Marca 200 miljoen euro per seizoen. Benzema wordt ook ambassadeur voor het bid van Saudi-Arabië voor het wereldkampioenschap van 2030. Ook daar wordt de Fransman goed voor betaald: 20 miljoen euro.

Brahim Diaz tot 2027 bij Real Madrid

Brahim Diaz gaat zijn contract bij Real Madrid verlengen tot 2027, zo meldt Fabrizio Romano op Twitter. De transferexpert meldt dat Diaz gezien gaat worden als nieuwe aankoop en belangrijk onderdeel van de selectie. Real Madrid kocht hem al in 2019 voor 17 miljoen euro, maar leende de Spanjaard drie jaar lang uit aan AC Milan. Dit seizoen was hij goed voor zes doelpunten en zeven assists in 33 wedstrijden in de Serie A.

Galtier mag naar nieuwe club uitzien

Christophe Galtier is ontslagen als hoofdtrainer van Paris Saint-Germain, melden verschillende Franse media. De reden voor het ontslag zijn de tegenvallende resultaten van dit seizoen, alsmede racistische uitspraken die hij in zijn tijd bij OGC Nice deed. Sinds 2022 was hij de hoofdtrainer van PSG, waar hij de landstitel mee won.

Frank de Boer definitief naar Al-Jazira

Frank de Boer wordt definitief de nieuwe trainer van Al Jazira. De 53-jarige oud-bondscoach en trainer van onder meer Ajax is maandagmiddag door de club uit de Verenigde Arabische Emiraten officieel aangekondigd. De Boer is de opvolger van een andere oud-trainer van Ajax, Marcel Keizer en heeft een contract getekend voor twee jaar. Na Henk ten Cate, Keizer, Damien Hertog, Jurgen Streppel en wederom Keizer is De Boer de vijfde Nederlandse trainer op rij bij de club.

Titelverdediger meldt zich af voor Rosmalen

Tim van Rijthoven heeft zich wegens een elleboogblessure afgemeld voor het toernooi van Rosmalen, dat van 10 tot 18 juni gehouden wordt. Vorig jaar won Van Rijthoven nog de titel in het ATP-toernooi in eigen land, waardoor hij gelijk een hele karrenvracht aan punten verliest. De organisatie heeft het wildcard voor de Nederlander nu aan het Italiaanse toptalent Jannik Sinner gegeven, die negende op de wereldranglijst staat.

Rechtsachter ontevreden bij Recordmeister

Noussair Mazraoui wil alweer vertrekken bij Bayern München, meldt Kicker. De Marokkaan, die afgelopen seizoen transfervrij overkwam van Ajax, Reden van de vertrekwens zou het gebrek aan speeltijd onder Thomas Tuchel zijn. Sinds de winterstop is Mazraoui derde rechtsback.

Benzema zwaait af met een laatste goal voor Real Madrid

Na 14 jaar voor De Koninklijke te hebben gespeeld heeft Karim Benzema afscheid genomen van Real Madrid. En natuurlijk deed de Fransman dat door te scoren. De teller van Benzema eindigt in Madrid op 647 wedstrijden waarin de spits 353 doelpunten scoorde en 25 prijzen pakte. Benzema zet zijn carriere voort in Saoedi-Arabië bij Al-Ittihad.

Zlatan Ibrahimovic vertrekt bij AC Milan

Zlatan Ibrahimovic (41) vertrekt bij AC Milan, na de laatste wedstrijd van dit seizoen in de Serie A tegen Verona. 'Zondag nemen we afscheid van hem met een korte huldiging', zo liet de Italiaanse topclub in een verklaring weten. Ibrahimovic keerde in het seizoen 2019 terug bij de club uit Milaan en droeg bij aan het behalen van de titel van vorig seizoen. Hij werd ook al eens in 2011 kampioen met de club. Dit seizoen kwam hij niet vaak meer in actie, mede omdat hij lange tijd werd gehinderd door een blessure aan een knie.

Nadal lange tijd uit de roulatie

Het is even wennen om Roland Garros te kijken zonder de absolute gravelkoning Rafael Nadal. En de kans wordt steeds aanzienlijker dat we hem ook niet meer terug zien als speler in Parijs. Nadal heeft deze week een heupoperatie ondergaan en is minimaal vijf maanden uit de roulatie, zo laat zijn manager weten. Nadal heeft als doel om in 2024 afscheid te nemen van het tennis en in dat jaar alle toernooien nog een keer aan te doen.

Al-Jazira wil Frank de Boer

Frank de Boer is favoriet om Marcel Keizer op te volgen bij Al-Jazira, zo meldt Helene Hendriks. De club uit de Verenigde Arabische Emiraten werd afgelopen seizoen vijfde in de competitie. De Boer zou er volgens Hendriks niet onwelwillend tegenover staan. Sinds hij na het EK 2020 werd ontslagen als bondscoach zat De Boer zonder club.

Van Bommel maakt overstap naar AZ

Ruben van Bommel liet al weten aankomend seizoen niet meer voor MVV uit te komen. De zoon van Mark van Bommel timmert flink aan de weg en kon dan ook op veel belangstelling rekenen van clubs uit de Eredivisie. De Telegraaf weet donderdag te melden dat de aanvaller voor vier jaar gaat tekenen bij AZ.

Feyenoord wil Pepi

Feyenoord is vastbesloten om Ricardo Pepi in te lijven. De spits, die afgelopen seizoen op huurbasis bij FC Groningen hoge ogen gooide, heeft een prijskaartje van zestien miljoen om zijn nek hangen. Fabrizio Romano weet te melden dat Feyenoord zelfs een bod neergelegd heeft bij FC Augsburg, al maakt hij niet bekend hoeveel de Rotterdammers precies willen betalen.

Feyenoord zwaait zes spelers uit

De selectie van Feyenoord is woensdag nog een keer bij elkaar gekomen waarbij afscheid werd genomen van een zestal spelers. Op trainingscomplex 1908 ontvingen Ofir Marciano, Timon Wellenreuther, Tein Troost, Oussama Idrissi, Jacob Rasmussen en Sebastian Szymanski een fotoplaat, als aandenken aan hun tijd in Rotterdam. Ook was er een afscheidswoordje van Arne Slot, de trainer van de landskampioen.

Troost vervolgt zijn loopbaan bij NAC Breda, terwijl ook de afgelopen seizoen gehuurde Rasmussen en Idrissi Feyenoord zullen verlaten. Van de andere drie spelers is nog niet zeker of ze daadwerkelijk vertrekken. Bij Marciano, wiens contract afloopt, Wellenreuther en Szymanski (beiden gehuurd) wordt de optie op een langer verblijf opengehouden. Feyenoord begint op dinsdag 4 juli met de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Danjuma terug naar Spanje

Arnaut Danjuma heeft het niet helemaal waar kunnen maken op huurbasis bij Tottenham Hotspur en gaat terug naar zijn club Villarreal. The Spurs hadden een koopoptie van 31 miljoen euro, maar deze wordt niet gelicht. Danjuma kwam slechts tot negen wedstrijden in de Premier League, waarvan acht invalbeurten.

Mark Flekken naar de Premier League

Mark Flekken keept volgend seizoen bij Brentford. De 29-jarige keeper maakt voor 13 miljoen euro de overstap SC Freiburg naar de nummer dertien van afgelopen seizoen. Flekken was relatief goedkoop want hij verlengde zijn contract, mede dankzij de interesse uit Engeland, niet. Het zou zijn grote droom zijn om in de Premier League te keepen. Zijn contract bij Brentford loopt tot 2027

Ajax heeft Zirkzee op de radar

Ajax beschouwt Joshua Zirkzee als een serieuze kandidaat om de spitspositie te komen versterken, zo meldt het Duitse Sky Sport. De Amsterdammers willen hoe dan ook een concurrent aantrekken voor Brian Brobbey en werden maandag al gelinkt aan Fábio Silva. Ajax bekijkt opnieuw de mogelijkheden om Zirkzee in te lijven, zoals de hoofdstedelingen de afgelopen jaren vaker aan de inmiddels 22-jarige spits van Bologna werden gelinkt, meldt de Duitse journalist Florian Plettenberg.

Rus verliest gelijk kansloos in eerste ronde

Arantxa Rus mocht dan nog zoveel praatjes hebben voorafgaand aan het toernooi, het zit er alweer op na 1 uur en 26 minuten. De Nederlandse verliest met 2-6, 3-6 van de Oostenrijkse Julia Grabher.

'Nederlandse' Spanjaard mogelijk naar de Premier League

Aston Villa heeft interesse in Marco Asensio, zo meldt Fabrizio Romano op Twitter. De nummer zeven van de Premier League kan hem transfervrij ophalen. Asensio leek al een tijdje klaar in Madrid, maar de speler van Real kwam dit seizoen maar liefst tot vijftig optredens, waarin hij twaalf keer wist te scoren.

Venus Williams naar Nederland

Venus Williams gaat meedoen aan het WTA-toernooi van Rosmalen. Het zal de eerste keer zijn dat de voormalig nummer één van de wereld op Nederlandse bodem te bewonderen is. De oudere zus van Serena Williams won Wimbledon vijfmaal, de US Open tweemaal en heeft vier Olympische gouden medailles in haar prijzenkast. Inmiddels is Williams 43 jaar en afgezakt naar plaats 701 op de wereldranglijst, voornamelijk wegens een blessure. Het toernooi begint op 4 juni.

Benfica pakt landstitel in Portugal

Benfica is voor de 38ste keer in zijn historie kampioen van Portugal geworden. De ploeg van trainer Roger Schmidt had vooraf genoeg aan een gelijkspel tegen degradant Santa Clara, maar trakteerde zijn supporters op een 3-0 zege. Gonçalo Ramos, Rafa Silva en Alejandro Grimaldo tekenden voor de eindstand. Naaste achtervolger FC Porto deed wat het moest doen tegen Vitória Guimarães (3-0), maar koopt daar door de zege van Benfica niets voor.

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

2023-06-06T20:00:31Z dg43tfdfdgfd