SITUATIE GRAVENBERCH WORDT NOG UITZICHTLOZER: BAYERN SHOPT TRANSFERVRIJ BIJ CONCURRENTIE

Bayern München heeft de eerste officiële aankoop voor volgend seizoen binnen. Konrad Laimer maakt transfervrij de overstap van RB Leipzig naar de landskampioen, . Laimer is een 26-jarige middenvelder, die op dezelfde positie speelt als Ryan Gravenberch. De speler van Leipzig is niet de enige transfervrije versterking die Bayern bij de concurrentie uit de Bundesliga ophaalt. Ook Raphael Guerreiro van Borussia Dortmund gaat naar verluidt snel bij de club tekenen.

Volgens diverse Duitse media was de deal tussen Laimer en Bayern München al in april rond. Vandaag kwam de bevestiging. Laimer tekent voor vier jaar, tot de zomer van 2027. Hij heeft volgens Transfermarkt.nl een marktwaarde van 28 miljoen. 'Een droom komt uit. Bayern is een van de grootste clubs ter wereld. Ik zal alles voor deze club en de fans geven', zo zegt Laimer op de website van zijn nieuwe club.

Laimer speelt als centrale middenvelder, wat slecht nieuws voor Ryan Gravenberch betekent. De 21-jarige Nederlander kwam afgelopen jaar over van Ajax, maar wist nog niet te imponeren. Hij kreeg slechts drie basisplaatsen in de Bundesliga en mocht 21 keer invallen. Zowel onder Julian Nagelsmann als onder Thomas Tuchel lukte het Gravenberch niet om Leon Goretzka en Joshua Kimmich uit de basis te verdrijven. Nu komt er dus nog een concurrent voor hem bij. Ook is Bayern geïnteresseerd in Declan Rice van West Ham United.

RB Leipzig haalde Laimer in 2017 voor zeven miljoen euro op van Red Bull Salzburg. In 190 wedstrijden was hij goed voor vijftien doelpunten en negentien assists. Hij won met de club twee keer de beker. Laimer is niet de enige transfervrije aanwinst die deze zomer naar Bayern München gaat. Eerder meldden Fabrizio Romano en BILD dat Bayern rond is met Raphael Guerreiro. De 29-jarige linksback komt over van Borussia Dortmund en de deal wordt volgende week officieel gemaakt.

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

2023-06-09T08:46:26Z dg43tfdfdgfd