PSV VOLOP IN ONDERHANDELING OVER PEPI: 11 MILJOEN EURO éN DOORVERKOOPPERCENTAGE

PSV is achter de schermen druk bezig met de komst van Ricardo Pepi. Transfermarktexpert Fabrizio Romano maakte donderdagavond al melding van de steeds concreter wordende interesse van de Eindhovenaren in de aanvaller van FC Augsburg en Florian Plettenberg maakte vrijdagochtend de verwachte transfersom bekend. De clubs praten over een transfersom van 11 miljoen euro én een doorverkooppercentage van 25 procent.

Pepi maakte in januari vorig jaar voor dik zestien miljoen euro de overstap van FC Dallas naar FC Augsburg, waar hij een moeizaam eerste half jaar kende. Hij kwam in zestien officiële duels binnen de lijnen, waarin hij bij geen enkel doelpunt betrokken was. Hij stond gemiddeld slechts 36 minuten per duel op het veld. Met 13 doelpunten en 3 assists in 31 officiële duels kende Pepi bij FC Groningen in persoonlijk opzicht een veel beter seizoen, al was dat niet afdoende om de club voor degradatie te behoeden.

Volgens Plettenberg is Feyenoord ook nog steeds in de markt voor Pepi, ‘beide clubs zijn in contact met FC Augsburg’, al gaf algemeen directeur Dennis te Kloese afgelopen week in gesprek met het Algemeen Dagblad aan dat de Amerikaans international momenteel geen optie meer is voor de Rotterdammers. "Ik ken Pepi al heel lang, we waren ooit bezig om hem bij de Mexicaanse jeugdselecties te krijgen, maar hij koos voor de Verenigde Staten. Pepi is een interessante speler."

Artikel gaat verder onder de video

"Maar Augsburg heeft ooit ruim zestien miljoen euro voor hem neergelegd. Ze willen bij een verkoop veel van dat geld terugzien en dat kunnen en willen wij niet betalen", aldus Te Kloese. "Ik heb een keer gesproken met die club en ik snap hun idee. Maar wij hebben Santiago Giménez en Danilo. Ik denk niet dat het slim is om een extra spits te halen die meer zou moeten kosten dan Giménez, onze topscorer. Kortom: een heel moeilijk verhaal."

Volgens Rutger Vinke van het doorgaans goed ingevoerde Feyenoord Transfermarkt 'vecht' Feyenoord voor de mogelijkheid om Pepi naar Rotterdam te halen, zo zei hij donderdagavond in een Space op Twitter.

2023-06-09T09:38:24Z dg43tfdfdgfd