KJETIL KNUTSEN GAAT AJAX 2 TOT 2,4 MILJOEN EURO KOSTEN

Ajax moet flink betalen om Kjetil Knutsen als nieuwe trainer aan te stellen. Deense media schrijven vrijdag dat de Amsterdamse club vijftien tot achttien miljoen Deense kronen moet betalen om de oefenmeester bij FK Bodö/Glimt te kunnen losweken. Dat komt omgerekend neer op een bedrag uiteenlopend van 2 tot 2,4 miljoen euro. Het contract van de 54-jarige Knutsen met de Eliteserien-club loopt nog tot volgend jaar.

De berichtgeving uit Denemarken inzake de vraagprijs van het Noorse FK Bodö/Glimt heeft alles te maken met de interesse die Ajax had in Kasper Hjulmand. De bondscoach van Denemarken was in Amsterdam eveneens in beeld om het takenpakket van John Heitinga over te nemen, maar hij koos ervoor om zijn contract met de Deense voetbalbond te verlengen. Voor Hjulmand had Ajax ook circa 2,5 miljoen euro moeten betalen, zo klinkt het.

Knutsen wordt al jaren als een extreem aanvallende coach gezien in Noorwegen en zou op poleposition staan om de nieuwe trainer van Ajax te worden. De zaakwaarnemer van de Noor, die in eigen land werd verkozen tot Trainer van het Jaar, verbleef de afgelopen twee weken in Nederland, maar die wilde eerder niet aan De Telegraaf onthullen of hij met directeur voetbalzaken Sven Mislintat van Ajax had gesproken.

Artikel gaat verder onder de video

Mislintat gaf niet veel later aan dat de twee elkaar hadden ontmoet. Knutsen zelf wil niet reageren op de speculaties. “Het is leuk om genoemd te worden, maar niet zo leuk om telkens te moeten antwoorden op de speculaties.” Daarnaast wilde Knutsen ook niet ingaan op het profiel dat Mislintat had geschetst over de nieuwe trainer van Ajax. “Ik vind dat niet op zijn plaats. Er zijn veel geweldige clubs binnen en buiten Noorwegen en ik ben gelukkig dat ik een prachtige club in Noorwegen mag trainen.

Bodö/Glimt is onder leiding van Knutsen uitgegroeid tot een topclub in eigen land. Hij leidde het team in 2020 en 2021 naar de eerste twee landstitels in de historie. Knutsen, die een moderne en dynamische voetbalvisie erop nahoudt, heeft geen uitgebreide conduitestaat. Hij werkte nooit buiten Noorwegen en Bodö/Glimt is zijn eerste succesverhaal.

2023-06-09T09:38:23Z dg43tfdfdgfd