GRAVENBERCH OP WEG NAAR UITGANG NA TRANSFER VAN LAIMER BIJ BAYERN

Bayern München heeft vrijdagochtend zijn eerste zomeraanwinst bekendgemaakt. Konrad Laimer komt transfervrij over van RB Leipzig en heeft voor vier seizoenen getekend bij de Duitse topclub. Ryan Gravenberch krijgt hierdoor extra concurrentie op het middenveld, waardoor een vertrek van de ex-speler van Ajax komende zomer steeds aannemelijker wordt. Gravenberch kan rekenen op interesse van diverse clubs uit Engeland.

Gravenberch die voor 18,5 miljoen euro van Ajax werd overgenomen, kwam nauwelijks in de plannen voor bij Bayern afgelopen seizoen en lijkt met de komst van Laimer, de aanwezigheid van Leon Goretzka en de terugkeer van Marcel Sabitzer, die werd verhuurd aan Manchester United, komend seizoen opnieuw weinig uitzicht te hebben op speeltijd bij de Duitse topclub. Daarnaast wordt Bayern ook in verband gebracht met Declan Rice (West Ham United) en Frenkie de Jong (Barcelona).

Laimer is de eerste aanwinst van Bayern. De 26-jarige middenvelder der Rekordmeister dat hij in de wolken is met zijn overstap. “Voor mij is een droom uitgekomen, omdat Bayern één van de grootste clubs ter wereld is. Ik zal alles geven voor de club en de fans. Bayern heeft altijd de hoogste doelen - net als ik: dus ik zit hier op de goede plek. Ik zal iedere dag honderd procent geven op de training. Ik kan er bijna niet op wachten.”

Artikel gaat verder onder de video

Gravenberch werd eerder al in verband gebracht met Manchester United en Liverpool. Vorige maand meldde BILD-journalist Christian Falk echter dat Bayern München niet voornemens was om Gravenberch te verkopen. Beide Engelse topclubs zijn op zoek naar versterkingen voor het middenveld. Liverpool verzekerde zich al met de komst van Alexis Mac Allister, die voor 42 miljoen euro de overstap maakt van Brighton & Hove Albion, en is naar verluidt nog niet klaar op de transfermarkt. Manchester United vist in dezelfde vijver als Bayern München, daar de Engelse topclub ook interesse heeft in Rice en De Jong. Daarnaast zou Ten Hag ook de situatie van Goretzka bij de Duitse topclub monitoren.

Gravenberch doorliep de jeugdopleiding bij Ajax en groeide na zijn debuut in 2018 langzaam uit tot vaste waarde onder Erik ten Hag. De 21-jarige middenvelder kwam in totaal 103 wedstrijden in actie voor Ajax en was daarin goed voor 12 goals en 13 assists. Gravenberch verruilde vorig jaar Amsterdam voor München en kwam weliswaar 32 duels in actie, maar speelde slechts 866 minuten (30 procent van het totaal aantal speelminuten dat Gravenberch had kunnen spelen). Gravenberch heeft een contract tot medio 2027 bij Bayern en vertegenwoordigt een Expected Transfer Value (xTV) van 51,9 miljoen euro.

2023-06-09T09:38:29Z dg43tfdfdgfd