AJAX MELDT ZICH BIJ CAA STELLAR VOOR EDUARD SPERTSYAN VAN FK KRASNODAR

Ajax heeft zich officieel bij FK Krasnodar gemeld voor Eduard Spertsyan, zo meldt De Telegraaf. Russische media maakten donderdag al melding van de interesse van de Amsterdammers in de 23-jarige aanvallende middenvelder annex Armeens international. Daarnaast legde directeur voetbalzaken Sven Mislintat contact met het makelaarskantoor CAA Stellar om de transfer in een stroomversnelling te brengen.

Het is niet de eerste keer dat Spertsyan in verband wordt gebracht met een transfer naar een Nederlandse club. Een half jaar geleden werden ook Feyenoord en PSV in verband gebracht met de aanvallende middenvelder, die ook als links- of rechtsbuiten uit de voeten kan. Spertsyan speelt zondag met FK Krasnodar de bekerfinale tegen CSKA Moskou en dat is wat hem betreft zijn laatste wedstrijd voor de club.

Spertsyan heeft volgens het dagblad laten weten dat hij een transfer naar Ajax ziet zitten. De Russische club heeft volgens lokale media een prijskaartje van ongeveer tien miljoen euro om Spertsyan gehangen. De Telegraaf houdt het op een bedrag van negen miljoen euro. De vijftienvoudig international van Armenië heeft nog een contract tot medio 2026 bij Krasnodar, waar hij de gehele jeugdopleiding doorliep.

Artikel gaat verder onder de video

Spertsyan werd in januari bij PSV gezien als opvolger van de naar Liverpool vertrokken Cody Gakpo, maar het kwam niet tot een transfer. Feyenoord zag Spertsyan als mogelijk alternatief voor Sebastian Szymanski, waarvan destijds onduidelijk was of hij in Rotterdam zou blijven. De Poolse middenvelder blijft echter nog een seizoen bij Feyenoord, zo werd woensdag bekend.

Spertsyan wordt dit seizoen gezien als een van de beste middenvelders van Rusland. De aanvallende middenvelder van FK Krasnodar blinkt uit in dribbelen en was dit seizoen goed voor veertien goals en veertien assists. Hij had hier veertig wedstrijden in totaal voor nodig. Spertsyan heeft een Expected Transfer Value van 9,5 miljoen euro.

2023-06-09T06:53:29Z dg43tfdfdgfd